Sfeervol schaduw creëren met een schaduwdoek van ZONZ

Een schaduwdoek is een katoenen of polyester doek dat gebruikt wordt om schaduw te creëren. Het doek verzacht het intense zonlicht en creëert een sfeervolle buitenruimte met aangenaam licht. Tevens biedt een schaduwdoek verkoeling en bescherming tegen schadelijke UV-straling.

ZONZ is al meer dan 10 jaar expert op het gebied van zonwering en kan jou helpen bij het ontwerpen en samenstellen van jouw ideale schaduw- of winddoek.

Een ruim assortiment schaduwdoeken

ZONZ biedt een ruim assortiment schaduwdoeken die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Je kunt hierbij denken aan horecagelegenheden, kinderdagverblijven of dakterrassen. Ze worden ook wel zonnezeilen, schaduwzeilen of harmonicadoeken genoemd.

Harmonicadoek

Genieten van de zon is lekker, maar soms wil je ook wel eens in de schaduw zitten. Een parasol staat al snel in de weg en is niet windbestendig. Een perfect alternatief voor een betaalbare prijs is een harmonicadoek, ook wel wavesail of lamellendoek genoemd. Het voordeel van een harmonicadoek is dat deze over staaldraden open en dicht schuift, waardoor je makkelijk kunt wisselen tussen zon en schaduw.

Zonnezeil

Een zonnezeil is meestal waterdicht. Het doek moet op afschot gemonteerd worden, zodat het regenwater makkelijk kan worden afgevoerd. Dit geldt ook voor een waterdicht schaduwdoek. Een waterdoorlatend schaduwdoek laat water ontsnappen door kleine gaatjes, zodat er geen waterzak op het doek kan ontstaan.

Het gebruik van een winddoek

Naast schaduwdoeken verkoopt ZONZ Sunsails ook verschillende winddoeken. Deze doeken zijn in de basis bedoeld om wind tegen te houden en beschutting te creëren. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als privacydoek of balkondoek. Het doek kan ook opgehangen worden in een pergolaconstructie om de laagstaande zon tegen te houden. Winddoeken kun je op verschillende manieren bevestigen. Dit kan met spanelastieken of door te rijgen met koord. Wanneer het doek als balkondoek wordt gebruikt, kan het gesponnen worden met tierips. De bevestigingsmaterialen kun je uiteraard ook bestellen bij ZONZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *