Adidas sneakers voor de stad

Denk je aan sneakers, dan denken de meeste mensen aan Nike of Adidas. De concurrentie tussen het Amerikaanse en Duitse merk is als Ronaldo tegen Messi, Feyenoord tegen Ajax of Nederland tegen Duitsland. Beide prachtig, beide hoogwaardig en beide mateloos populair bij de fans.

Op sneakergebied doen beide merken het goed, maar in dit artikel zoomen we in op Adidas, dat een flinke inhaalslag heeft gemaakt. De urban sneakers van Adidas zijn er zeker niet alleen voor de sport, maar vormen eerder een onderdeel van een urbanlifestyle.

Van sportmerk naar lifestylemerk

Adidas heeft een gigantisch aanbod van sneakers. Loop je door een drukke winkelstraat, dan kun je zo tien verschillende mensen met Adidas sneakers zien die allemaal verschillend zijn.

Het sportmerk maakt hierbij onderscheid tussen sneakers die nog dichtbij sportschoenen zitten en sneakers die duidelijk meer voor een casual outfit zijn, soms zelfs smart casual.

Hoewel de meeste sneakers van Adidas nog over de karakteristieke drie schuine strepen beschikken, is ook dit niet meer altijd het geval. Daarnaast is het oude logo ook terug van weggeweest en mateloos populair aan het worden.

Lang niet alle schoenen van Adidas hebben nog de karakteristieke drie strepen op de zijkant.

Opvallend maar niet over-the-top

Het lijkt een trend te zijn dat steeds meer sneakers over bijzondere, soms zelfs bizarre patronen en prints beschikken. Veel merken doen hier aan mee en het moet gezegd worden: het oogt best tof bij een goede urban outfit.

Adidas valt op door hier niet vol in mee te gaan. Het merk gebruikt opvallende kleuren en kleurverschillen, maar heeft weinig sneakers met hele opvallende patronen of prints. Hiermee neemt het afstand van een merk als Nike, dat zich hier wat meer op richt.

Lage sneakers of een hoog model?

Traditioneel zijn de sneakers van Adidas altijd laag, maar ook de hoge modellen winnen al jaren aan populariteit. Het voordeel van deze modellen is dat je zelf kunt kiezen of je ze over de broek draagt of onder de broek. Hierdoor kun je volledig zelf bepalen hoe de schoen je outfit bepaald: een opvallende factor of toch niet?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *