Dope blokjesshirts – country goes urban

Ooit werden geblokte of geruite shirts en overhemden vooral geassocieerd met boeren en houthakkers, al dan niet uit de bossen van de Verenigde Staten en Canada. Dat imago is inmiddels wel weg, want een geblokte blouse is hot.

Vergeet strakke shirts, mooie overhemden en een glad geschoren look, de trend gaat weer terug naar een klassiek mannelijk uiterlijk: bebaard, een ruime blouse met blokken en vooral niet overdreven gestyled (althans: zo lijkt het).

Zwart en rood is de nieuwe trend

Denk je aan een houthakkersshirt, dan denk je waarschijnlijk ook gelijk aan zwart en rood. De klassieke kleuren van een geblokt houthakkersshirt zijn vooralsnog de dominante trend. Het wordt geassocieerd met de echte mannelijke, ruwe houthakker. Een kleurcombinatie als blauw en rood past daar simpelweg nog niet bij.

De outfit met het houthakkers overhemd past goed in de winter, maar kan ook prima een onderdeel zijn van de zomeroutfit. Niet straalt meer mannelijkheid uit dan een (half)open, nonchalante houthakkers blouse op een warme zomerdag.

Het houthakkers shirt is een prima optie voor de zomer, zelfs voor vrouwen.

 

Rauw of toch hipster

Dat de look vooral past bij een rauwe, mannelijke outfit wil overigens niet zeggen dat er niet enige elegantie bij kan komen. Een meer hipster uitvoering is de getailleerde geblokte blouse, waarbij de knoopjes volledig dichtzitten. Zeker voor de iets dunnere man onder ons kan dit een goed alternatief zijn waarbij je met een geblokt shirt toch stijlvol de deur uit kunt.

Let hierbij ook op het materiaal van het shirt. Bij de rauwe look ga je het liefst voor een redelijke dikke stof die niet glad aanvoelt en oogt. De iets veiligere hipsterlook is daarentegen juist een blouse van een wat zachtere, mooier afgewerkte stof.

Je kunt hierbij gaan voor een echte vintage blouse, maar ook gewoon naar de betere winkels. Zo hebben onder meer McGregor en SuperDry sterk ingezet op de houthakkerlook. Op diverse fashion blogs zie je hoe tof deze look eruitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *