Hoe winkel je op een budget?

Eens in de zoveel tijd hebben we allemaal iets nieuws nodig wat betreft kleding. Kleding raakt op den duur versleten, of het past simpelweg niet meer. Maar niet iedereen heeft genoeg geld om dat iedere keer weer te bekostigen. Of misschien heb je het wel maar wil je het er soms gewoon niet aan uitgeven. Daarom schrijf ik deze blog. Want als échte Nederlanders doen we niets liever dan koopjesjagen en voor een zo laag mogelijke prijs zo veel mogelijk in huis halen. Ik vertel je mijn tips over hoe te winkelen op budget. Lees je mee?

Investeer in kwaliteit

De eerste tip lijkt misschien wat tegenstrijdig met het idee van deze blog. Mijn eerste tip is namelijk om te investeren in kwaliteit en dat betekent dat je over het algemeen duur uit bent. Maar waarom benoem ik deze tip toch? Omdat, wanneer je in kwaliteit investeert een product over het algemeen langer mee gaat. En dit betekent weer dat je niet snel weer iets nieuws hoeft aan te schaffen. Over de tijd heen kom je dan op een lager bedrag uit dan wanneer je een product steeds moet vervangen. Items waar ik zelf dus nooit op zou besparen zijn; winterjassen, winterschoenen en tassen. Deze kunnen flink duur worden dus houdt zelf je budget in de gaten maar dan doe je er ook een paar jaar mee.

Spreek een bedrag af

En over jezelf in de gaten houden gesproken, dit is misschien wel één van de belangrijkste dingen om te doen. Houd overzicht voor jezelf door een budget van te stellen. Of, als je precies weet wat je nodig hebt, kan je hier een lijst voor maken en voor jezelf van tevoren bepalen hoeveel je per item uit wilt geven. Zo verzeker je jezelf ervan alles te kunnen aanschaffen zonder bankroet te gaan.

Zoek naar de beste deals

Als laatste komt het leukste, het daadwerkelijke ‘koopjesjagen’. Er zijn verschillende tips en winkels waar je het beste in huis haalt voor de laagste prijs. Persoonlijk koop ik het liefst bij de webshop Winkelstraat omdat zij naar mijn mening alles in huis hebben, zoals de tijdloze kleding van Tommy Hilfiger. Het is niet spotgoedkoop maar ik denk dat de prijs past bij de producten. Verder kan je ervoor kiezen om met Black Friday spullen te kopen omdat er dan hoge kortingen zijn. Wachten op de uitverkoop is een gouwe ouwe, zoals dat heet. Maar er zijn ook winkels die prima spullen in huis hebben onder het motto: “Veel voor weinig.” Even zoeken dus. En dan is het shoppen geblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *